Artikelen

Recept Indische sponscake

Categories: Uit de keuken

Recept Indische sponscake Vanuit de keuken een overheerlijk recept van Melly Fousert. De Indische sponscake. Melly is geweldig goed in koken en heeft al vele mensen binnen de gemeente weten te verrassen met haar heerlijke kookkunsten! De Indische sponscake is niet moeilijk om te maken, maar moet wel heel precies gedaan worden, anders heb je kans dat het mislukt…! Aldus Melly. Benodigdheden: 150 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram suiker 10 stuks eiwit 5 stuks dooiers 10 a 12 eetlepels kokosmelk of gewone melk 5 eetlepels zonnebloemolie 2 theelepels pandanpasta (Indische toko) 1 zakje vanillesuiker speciale bakvorm voor sponscake (Indische toko) Let op: bakvorm niet insmeren met olie of boter! Bereiding: Beslag 1 10 stuks eiwit opkloppen met mixer, tegelijk suiker en vanillesuiker beetje voor beetje toevoegen. Blijven mixen tot het stijf wordt. Beslag 2 In een andere kom bakmeel mengen met kokosmelk, daarna dooiers toevoegen en roeren tot een glad beslag. Daarna olie toevoegen aan dit beslag en weer roeren. Als laatste pandanpasta toevoegen en weer roeren. Alvast de oven voorverwarmen op 50 graden. Beslag 1 toevoegen aan beslag 2. Roeren met spatel, niet te snel, zodat het luchtig blijft. Als het goed gemengd is, in

de bakvorm doen. Bakvorm in de oven plaatsen, op de onderste richel en de temperatuur van de oven verhogen naar 175 graden. Baktijd 1 uur. Als het klaar is, bakvorm uit de oven halen en ondersteboven neerzetten en laten afkoelen. Daarna pas uit de bakvorm halen. (Met een mes de sponscake van de bakvorm losmaken.) Eet smakelijk!